Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

ΑΛΕΦΑΝΤΟΣ : ΚΑΙ ΓΑΜΩ ΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΑΡΑΔΕΣ, ΣΕ ΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΣΑΝ... ΑΒΓΟ!

Moναδικός Νίκος Αλέφαντος σχολιάζει στο "sportdog.gr" την εμφάνιση του Ολυμπιακού στα Γιάννενα και όχι μόνο...

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ :

Ο Ολυμπιακός τα πρώτα 30 λεπτά ήταν πολύ καλός, έπειτα από χρόνια σε αυτό το γήπεδο έκανε μία μεγάλη νίκη επί του ΠΑΣ. Καλός ο νεαρός Σέρβος δίπλα στον Μιλιβόγεβιτς, καλοί όλοι, μα ένας είναι ο παικταράς, και γαμώ τους παικταράδες! Ασύλληπτο πράγμα ο Φορτούνης.

Πρώτος είχα πει ότι θα τον τελειώσει τον Τσόρι, ότι δεν έχουνε καμία σχέση οι δύο παίκτες και δεν θέλω να ξαναδώ τον Τσόρι να διώχνει τον Φορτούνη από τη θέση του. Δεν πρέπει ποτέ να ξαναπαίξει στα άκρα το ελληνόπουλο, είναι αμαρτία. Σε καθαρίζει σαν αβγό, περνάει σαν αέρας, και πασάρει λες και έχει μάτια στην πλάτη. Ντρίμπλες, ασίστ, σουτ, φάουλ χτυπάει, πέναλτι χτυπάει, από φάουλ βάζει γκολ, από κόρνερ έβαλε γκολ στην Άρσεναλ, ταχύτατος είναι, πρώτος σκόρερ είναι, έχω πάθει πλάκα με αυτόν.

Τώρα θα σας πω τη μεγάλη κουβέντα και μπορώ να την πω γιατί έχω δει όλους τους παικταράδες στο παρελθόν. Ο Φορτούνης μου θυμίζει Κούδα!

Καταρχήν, για εμένα τα δύο μεγαλύτερα δεκάρια που έβγαλε μακράν το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι ο Δομάζος και ο Μπέμπης. Και μεγαλύτερος φορ όλων των εποχών ο Κώστας Νεστορίδης. Από εκεί και πέρα υπήρξαν κι άλλοι μεγάλοι παίκτες, ένας από αυτούς ήταν ο Κούδας. Παικτάρα ήταν ο Κούδας, ταχύς, μπαλαδόρος, καλλιτέχνης στην μπάλα, τον έχανες, και έβαζε πολλά γκολ. Ο Φορτούνης μου θυμίζει Κούδα στο στιλ, όχι Δομάζο, όχι Μπέμπη, είναι στιλ Κούδα.

Πολύ σωστά μου έχει επισημάνει ο Σινάνογλου ότι δεν υπάρχει άλλο ταλέντο Έλληνα παίκτη σε αυτή τη θέση που να έχει βγάλει το ελληνικό ποδόσφαιρο τα πολλά τελευταία χρόνια. Σκέφτομαι κι εγώ και δεν βρίσκω. Όλοι είχαν κάποιο κουσούρι. Και όχι μόνο χαφ αλλά και κυνηγοί. Ο Τσιάρτας ήταν αργός. Ο Μήτρογλου αργός. Όποιον και να σκεφτείτε κάποιο κουσούρι είχε τα τελευταία χρόνια, ο Ντέμης ήταν κοντός. Ο Φορτούνης τα έχει όλα. Σωματικά προσόντα, έδεσε μυϊκά, τρέξιμο -αντοχή έφτιαξε και ταχύτητα ώστε να κινείται σε μεγάλους χώρους- μπαλαδόρος, ασίστ, μπασίματα, γκολτζής, τα έχει όλα.

Τέτοιους παίκτες θέλω να βλέπω. Είδα λόγου χάρη τον Ρονάλντο τώρα, έκανε χατ τρικ, εκπληκτικά γκολ, μάγος, μάγος. Μου έφτιαξε τη μέρα ο Ρονάλντο.

Στους ΠΑΟΚτσήδες είχα πει από την αρχή της σεζόν: Ποδοσφαιρική απάτη οι μεταγραφές, θα σας αφήσει 30 πόντους πίσω ο Ολυμπιακός! 30 πόντους είχα πει επί λέξει. Και τώρα είναι 24 βαθμούς πίσω! Πάνε για 30.

Επίσης είχα πει ότι ο Ολυμπιακός έδιωξε τον Αναστασίου από τον Παναθηναϊκό, τον Δέλλα από την ΑΕΚ, και σίγουρα θα διώξει και τον Τούντορ από τον ΠΑΟΚ. Απέτυχε ο Τούντορ, χάλια είναι ο ΠΑΟΚ. Να είσαι Σαββίδης, να έχεις δώσει τόσα εκατομμύρια, και να βλέπεις την ΑΕΚ 8 βαθμούς από πάνω σου! Την ΑΕΚ που δεν έδωσε λεφτά για ενίσχυση και ήρθε από τη Β΄ Εθνική.

Μεγάλη επιτυχία του προπονητή Πογιέτ. Αν βγάλουμε έξω τον Ολυμπιακό που είναι μια κατηγορία μόνος του, η μακράν καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα, με τη μακράν καλύτερη διοίκηση και τους καλύτερους παίκτες και προπονητή, αν δεν υπήρχε ο Ολυμπιακός, η ΑΕΚ παίρνει το πρωτάθλημα από τους άλλους. Ο δεύτερος καλύτερος προπονητής στην Ελλάδα είναι ο Πογιέτ. Με Πλατέλες και Λαμπρόπουλους και Σοϊλέδηδες βλέπεις μία ομάδα με τρέξιμο, με πειθαρχία, με άμυνα πίσω από τη σέντρα, με αλληλοκαλύψεις, με πονηρή τακτική ότι κρατάω το μηδέν και ένα γκολ μπροστά θα το βάλω.

Μου αρέσει ο Πογιέτ και ως χαρακτήρας, είναι ενθουσιώδης στον πάγκο, το παλεύει, δίνει οδηγίες, κινείται, ενώ βλέπω άλλους με το κεφάλι κάτω, αμίλητους και ακούνητους σαν να είναι σε κηδεία, όπως ο Παράσχος, ο Ελευθερόπουλος, ο Γεωργιάδης. Και έχει κάνει πράγματα στην Αγγλία ο Πογιέτ, δεν είναι Τούντορ, αρχάριος.

Το Ατρόμητος-Παναθηναϊκός θα είναι ντέρμπι για το Κύπελλο, είδα τον Ατρόμητο στο β΄ ημίχρονο με τον ΠΑΟΚ, ήταν πολύ καλός, πολύ καλή η αλλαγή του Μπρίτο, τον έπαιζε τον ΠΑΟΚ ο Ατρόμητος και ισοφάρισε, αδικείται εκεί που βρίσκεται στη βαθμολογία. Οι τραυματίες που έχει ο Παναθηναϊκός μπορούν να αντικατασταθούν, έχει παίκτες, το πρόβλημα δεν είναι οι τραυματίες, το πρόβλημα είναι ότι γενικώς δεν έχει μεγάλους παίκτες. Μου άρεσε πάντως που πέρασε τον Κλωναρίδη πιο μπροστά διότι έχει ταχύτητα, όμως στην άμυνα γύρισε τον Εσιέν ο οποίος είναι πολύ κοντός για εκεί, δεν γεμίζει την περιοχή.

Ο Χατζηισαϊας του Πανιωνίου που παίρνει ο ΠΑΟΚ, καλή μεταγραφή είναι, καλό παικτάκι, αλλά πρέπει να πάρει ένα μεγάλο σέντερ μπακ ο ΠΑΟΚ να υποστηρίξει τους υπόλοιπους.

Τις τελευταίες εβδομάδες μου αρέσει μία ομάδα για την οποία δεν γίνεται ντόρος, όμως την παρακολουθώ, είναι η Μίλαν, έχει ανέβει πολύ σε σχέση με το πώς άρχισε τη σεζόν.

Εκεί που έλεγα για δεκάρια, θέλω να συμπληρώσω ότι το μεγαλύτερο δεκάρι ξένος που έχει έρθει στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, για εμένα είναι ο Ιμπαγάσα. Δεν είχε το γκολ, αλλά είδαμε φοβερά πράγματα από αυτόν στον Ολυμπιακό. Φοβερές πάσες και δεν του έπαιρνες την μπάλα από τα πόδια. Και είχε και τρεξίματα, ώστε να παίζει δίπλα στον κόφτη!

Ο Ιντέγε στα Γιάννενα δεν βλεπόταν. Δεν μπορείς να βασιστείς πάνω του διότι δεν έχει ένα βασικό: Ευχέρεια με την μπάλα στα πόδια. Δεν έχει την τεχνική να πάρει την μπάλα, να τη σταματήσει, να τη γυρίσει, να σε περάσει, να μπουκάρει, να σκοράρει μόνος του. Ξέχασέ τα αυτά.
Κατηγορία:

Για τους συντάκτες:

Και Τα Μυαλά Μας Κόκκινα Βαμμένα...
Ακολουθήστε μας μέσω Facebook , Twitter , Youtube, olympiacos-blog-tube και RSS

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ EIΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ Μ.Μ.Ε. ΠΟΥ AΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΘΡΥΛΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΪΔΕΑΤΩΝ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΥΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ & ΔΕΝ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΕΡΔΟΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ BLOG

free counters
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και RSS του Blog :