Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

ΑΤΥΧΟΣ ΜΕΝ ΑΛΛΑ... ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ Ο ΜΠΕΝΤΟ ΚΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΡΥΛΟ! *BINTEO*


Ο Ολυμπιακός μετά την ΑΕΛ, ηττήθηκε και από τον ΑΠΟΕΛ με 0-1 στο «Γ. Καραϊσκάκης», πληρώνοντας... το λάθος του Λεάλι, τις επιλογές του προπονητή του, την ανικανότητα κάποιων παικτών που σε άλλες εποχές δεν θα περνούσαν ούτε... απ'έξω, αλλά και την αστοχία του στις ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν.

Η αλήθεια είναι ότι οι ερυθρόλευκοι έδειξαν σημάδια αγωνιστικής βελτίωσης κόντρα στον ΑΠΟΕΛ, δημιουργώντας αρκετές ευκαιρίες για να πετύχουν ένα γκολ, αλλά τελικά... ηττήθηκαν από τους Κύπριους, πληρώνοντας πολύ ακριβά μια στιγμή έλλειψης συγκέντρωσης της άμυνάς τους και μιας λανθασμένης εξόδου από τον φανερά εκτός... ρυθμού αγώνων του Λεάλι, αλλά και την επιπολαιότητά τους σε όσες ευκαιρίες τους παρουσιάστηκαν.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας που παράλληλα έχασαν μεγάλη ευκαιρία να φτάσουν τους 6 βαθμούς, βάζοντας γερές βάσεις πρόκρισης, πέταξαν στα... «σκουπίδια» όσες στιγμές τους παρουσιάστηκαν, ενώ στάθηκαν και άτυχοι αφού η μπάλα χτύπησε και τρεις φορές στα δοκάρια της εστίας του ΑΠΟΕΛ. Στον... κόσμο του ο Μπέντο και ελάχιστοι κάποιοι για τον Θρύλο το γενικό συμπέρασμα κόντρα στον ΑΠΟΕΛ. Όταν αλλάζεις την... αλλαγή που εσύ αποφάσισες, όταν δείχνεις ασυλία σε κάποιους παίκτες που είναι ανύπαρκτοι, ενώ κάποιους άλλους τους πετάς εκτός ομάδας με τη... μία, τότε δεν ξέρεις τι συμβαίνει στην ομάδα που είσαι προπονητής.

Ονομαστικά για παίκτες δε θα μιλήσουμε και ο λόγος είναι ότι κάποιοι απ'αυτούς θα κληθούν να παίξουν και να κερδίσουν την ΑΕΚ. Θέλουμε δε θέλουμε λοιπόν θα στους στηρίξουμε για το καλό της ομάδας, αλλά τυφλοί δεν είμαστε... όλοι βλέπουν τι συμβαίνει και ποιοι δεν πρέπει να φοράνε ΟΥΤΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ, όχι την εμφάνιση για να παίζουν βασικοί.

Με τη νέα αυτή ήττα ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε... οριακό σημείο, τη στιγμή που ακολουθεί και η αναμέτρηση με την ΑΕΚ, ενώ και κόσμος δείχνει να εξαντλεί τα περιθώρια... υπομονής του (μετά και τα γνωστά που συνέβησαν το καλοκαίρι), αφού σε πολλές στιγμές υπήρξαν αποδοκιμασίες.

Στα καθαρά αγωνιστικά...

Οι αλλαγές του Πάουλο Μπέντο σε πρόσωπα και τακτική στις αρχικές επιλογές του Ολυμπιακού, φάνηκε να δίνουν αγωνιστική πνοή στους ερυθρόλευκους και σε αυτό μεγάλο ρόλο έπαιξε ο... ευδιάθετος (μετά από πολλούς μήνες) Φορτούνης στον άξονα της μεσαίας γραμμής, αλλά και ο Μάριν, που μπορεί στα χαρτιά να έπαιξε στο αριστερό άκρο, αλλά είχε πολύ ελεύθερο ρόλο στον αγωνιστικό χώρο, παίζοντας αρκετά κοντά στον διεθνή μεσοεπιθετικό.

Μόλις στο 6' ο Σεμπά έκλεψε την μπάλα στη μεσαία γραμμή και προχώρησε μπαίνοντας μέσα στην περιοχή του ΑΠΟΕΛ, έφερε την μπάλα στο αριστερό, αλλά ο Βάτερμαν ήταν σε ετοιμότητα και απέκρουσε σε κόρνερ.

Κόντρα στη ροή του αγώνα και χωρίς να διαφαίνεται πουθενά κάποιος κίνδυνος, ο ΑΠΟΕΛ... «πάγωσε» το «Γ. Καραϊσκάκης», καθώς στο 10' ο Μιλάνοφ σέντραρε από τα δεξιά, ο Λεάλι που έκανε την έξοδο για να απομακρύνει, έχασε εντελώς τη φάση και ο αμαρκάριστος Σωτηρίου δεν είχε πρόβλημα με κεφαλιά να ανοίξει το σκορ.

Αφού ακολούθησε ένα 10λεπτο στο οποίο ο Ολυμπιακός προσπαθούσε να καταλάβει... τι είχε συμβεί, οι παίκτες του Πάουλο Μπέντο άρχισαν να ανεβάζουν στροφές και να χάνουν τη μία ευκαιρία μετά την άλλη. Συγκεκριμένα, στο 19' ο Φιγκέιρας έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά για τον προωθημένο Ντε λα Μπέγια, ο Βάτερμαν όμως είπε και πάλι «ΟΧΙ» στο πλασέ του Ισπανού από πλεονεκτική θέση.

Από το κόρνερ, ο Φορτούνης θέλησε να αιφνιδιάσει τους πάντες εκτελώντας απευθείας, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 28' ακολούθησε η καλύτερη ευκαιρία των ερυθρόλευκων, με τον Ιντέγε να αποσπά πολύ όμορφα την μπάλα από τα αριστερά, τη γύρισε στο ύψος της μεγάλης περιοχής στον Φορτούνη, αλλά το σουτ του τελευταίου χτύπησε στο σώμα του Καρλάο.

Ο Πάουλο Μπέντο δεν προχώρησε σε κάποια αλλαγή στο ημίχρονο, εμπιστευόμενος τους βασικούς του ποδοσφαιριστές και μόλις στο 48' είχε το δεύτερο δοκάρι του στο ματς. Ο Σεμπά έκανε τη σέντρα από τα δεξιά με την μπάλα να έχει κατεύθυνση προς το τέρμα και αφού δεν την βρήκε κανείς, σταμάτησε στο δεξί δοκάρι της εστίας των Κυπρίων, με τον Ολυμπιακό να χάνει την ευκαιρία να ισοφαρίσει πολύ νωρίς στο β' μέρος.

Τη στιγμή που ο Ολυμπιακός προσπαθούσε με οποιονδήποτε τρόπο να επιτεθεί για να... «ξεκλειδώσει» την άμυνα του ΑΠΟΕΛ, λίγο έλειψε να δεχθεί δεύτερο γκολ στη δεύτερη (ουσιαστικά) τελική των φιλοξενούμενων και μάλιστα με τον ίδιο τρόπο.

Στο 54' ο Μιλάνοφ από τα δεξιά έβγαλε νέα σέντρα για τον Σωτηρίου, αλλά ο τελευταίος βρήκε την μπάλα πρώτα με το κεφάλι και μετά με τον ώμο, δίνοντας τη δυνατότητα στον Λεάλι να μπλοκάρει, έστω και αν ο επιθετικός των φιλοξενούμενων ήταν από το ύψος της μικρής περιοχής.

Όσο περνούσαν τα λεπτά, η πίεση του γηπέδου γινόταν όλο και πιο έντονη για τα ήδη βαριά πόδια των ερυθρόλευκων, με αποκορύφωμα το συμβάν του 62' στην αλλαγή του Ελιονούσι με τον Μάριν, που τελικά ακυρώθηκε. Παρ' όλα αυτά στο 66' ο Ολυμπιακός βρήκε και άλλη φάση, με πρωταγωνιστή τον Ιντέγε. Ο Νιγηριανός έπιασε την κεφαλιά από τη σέντρα του Ντε λα Μπέγια, η μπάλα «έπεφτε» στα δίχτυα του Βάτερμαν, αλλά από το... πουθενά ο Μερκής με το κεφάλι απομάκρυνε σε κόρνερ, αφού η μπάλα βρήκε και πάλι το δοκάρι.

Η τελευταία ευκαιρία για τον κουρασμένο και απογοητευμένο όσο περνούσε η ώρα Ολυμπιακό, ήρθε στο 80', όταν ο Μαρτίνς με τρομερή μπαλιά βρήκε την κίνηση του Ελιουνούσι σαν σέντερ-φορ, αλλά ο Βάτερμαν απέκρουσε σε κόρνερ, γράφοντας και τον ουσιαστικό επίλογο της ήττας του Ολυμπιακού στη 2η αγωνιστική από τον ΑΠΟΕΛ.


Ολυμπιακός: Λεάλι, Φιγκέιρας, Μποτία, Ντα Κόστα, Ντε Λα Μπέγια, Καμπιάσο (Μαρτίνς 78'), Μιλιβόγεβιτς, Σεμπά, Φορτούνης (Ελιουνούσι 64'), Μάριν (Καρντόσο 78'), Ιντέγε

ΑΠΟΕΛ: Βάτερμαν, Λάγκο, Καρλάο, Μερκής, Μιλάνοφ, Μοράις, Βάντερ (Εφραίμ 68'), Γιαννιώτας (Αστίθ 82'), Σωτηρίου, Βινίσιους, Μπερτόλιο (Αρτυματάς 64')


Δείτε το γκολ του ΑΠΟΕΛ:



Κατηγορία: ,

Για τους συντάκτες:

Και Τα Μυαλά Μας Κόκκινα Βαμμένα...
Ακολουθήστε μας μέσω Facebook , Twitter , Youtube, olympiacos-blog-tube και RSS

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ EIΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ Μ.Μ.Ε. ΠΟΥ AΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΘΡΥΛΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΪΔΕΑΤΩΝ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΥΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ & ΔΕΝ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΕΡΔΟΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ BLOG

free counters
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και RSS του Blog :